Miso

Pasta miso ma swoje początki w IV wieku p.n.e. w Chinach. Stamtąd powoli zaczęła się rozprzestrzeniać do sąsiednich krajów. Oczywiście pasta miso cały czas ewoluowała, przyjmując się w nowych krajach i kulturach kulinarnych, przybierała unikalne formy i nazwy, stopniowo stając się tym, co obecnie nazywamy miso.

Bogate w białko i niezbędne witaminy i minerały, miso stało się ważnym składnikiem odżywczym w wielu krajach. Miso nadal zyskuje na popularności i dziś jest stosowana zarówno w tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni. Ponieważ korzyści zdrowotne stają się coraz bardziej znane, miso szybko staje się popularnym produktem.

Najczęściej powszechnie stosuje się ją do słynnej zupy miso.

Aktywne filtry

Filtruj według

Cena

Cena

  • 4,00 zł - 22,00 zł

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.