Chipsy krewetkowe
Waga 2,27kg
Kraj pochodzenia: Chiny.
Składniki: mąka z tapioki, woda, krewetki, cukier, sól, wzmacniacz smaku E621.
PRZYRZĄDZENIE CHIPSÓW:
Smażone na odpowiednim oleju i szybko osuszane na bibułce (papierowym ręczniku, papier
śniadaniowy) lepiej smakują i nie są aż tak tłuste.
Potrzebne są nam:
Głębokie niewielkie naczynie do smażenia, ilość oleju taka, aby przy wkładaniu chipsów
zanurzyły się one całe (najlepiej nadaje się frytkownica).
Ważne! Olej musi być rozgrzany, żeby chipsy mogły całkowicie się usmażyć i być lekkie,
i chrupkie (temp. oleju 180*C).
Gdy olej nie ma odpowiedniej temperatury nie powiększą się i będą twarde.
Czas smażenia 1 prażynki ok. 5-10 sekund.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1470kj/345kcal,
tłuszcze 0,1g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 85g (w tym cukry 4,7g),
białko 0,6g, sól 3,7g.
- Termin przydatności
- 2024-05-28
- Cena produktu za 100 gram
- 2,60 zł