Chipsy krewetkowe (surowe)
Opakowanie 1kg
Kraj pochodzenia: Wietnam.
Składniki: mąka z tapioki (zawiera siarczyny), krewetki 10%, cukier, sól, czosnek, glutaminian sodu, regulator kwasowości: E330, E500.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1448kj/356kcal,
tłuszcze <0,1g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 85g (w tym cukry 8g),
białko 1,1g, sól 3,01g.
PRZYRZĄDZENIE CHIPSÓW:
Smażone na odpowiednim oleju i szybko osuszane na bibułce (papierowym ręczniku, papier
śniadaniowy) lepiej smakują i nie są aż tak tłuste.
Potrzebne są nam:
Głębokie niewielkie naczynie do smażenia, ilość oleju taka, aby przy wkładaniu chipsów
zanurzyły się one całe (najlepiej nadaje się frytkownica).
Ważne! Olej musi być rozgrzany, żeby chipsy mogły całkowicie się usmażyć i być lekkie,
i chrupkie (temp. oleju 180*C).
Gdy olej nie ma odpowiedniej temperatury nie powiększą się i będą twarde.
Czas smażenia 1 prażynki ok. 5-10 sekund.
- Termin przydatności
- 2024-10-29
- Cena produktu za 100 gram
- 2,65 zł