Glony do sushi Nori SILVER 10 arkuszy

    Glony do sushi Nori SILVER 10 arkuszy

    JHFOODS
    Na stanie
    11,99 zł

    Glony Yaki Nori

    Opakowanie 10 ark (25g)

    Wyprodukowano w Chinach.

     

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna  1200kj/180kcal,

    tłuszcze 0,4g (w tym nasycone 0,1g),

    węglowodany 28g (w tym cukry 0g),

    białko 41g, sól 1,6g.

    Nori to japońska nazwa, która określa wodorosty (sinice) jadalne. W Europie znane są głównie jako element służący do zawijania sushi. Mało kto wie, że są one bogate w wiele minerałów i witamin i warto je wprowadzić do diety. Co dzięki temu zyskamy?

    Oto niektóre z właściwości wodorostów:

    • działają przeciwzakrzepowo,
    • redukują zawartość niedobrego cholesterolu, dzięki temu dobrze wpływają na stan naczyń krwionośnych,
    • znajdują zastosowanie w leczeniu dróg moczowych – działają moczopędnie,
    • regulują gospodarkę wodną organizmu,
    • ułatwiają pozbywania się toksyn z organizmu,
    • stosowane w walce z nadwagą i otyłością,
    • stymulują regenerację naskórka,
    • wzmacniają naszą odporność,
    • mają właściwości antyoksydacyjne.

    Aby przygotować sushi maki, na owiniętą folią spożywczą matę do sushi kładziemy nori (błyszczącą stroną do dołu) i na nori wykładamy ryż. Musi być to w miarę cienka warstwa, aby rolka nie była za gruba i łatwo się zwijała. na górze nori zostawiamy około centymetrowy pasek bez ryżu, który na koniec zwilżymy, aby skleić rolkę. Na środku ryżu w poprzek układamy składniki, które chcemy użyć w danej rolce. Łapiemy od dołu nori i zawijamy rolkę do góry, na końcu bardzo dobrze ją dociskając.

    Termin przydatności
    2023-04-01
    Cena produktu za 100 gram
    9,59 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.