Grzyby suszone MUN 1kg nitki, paski, cięte

Grzyby suszone MUN 50g nitki, paski, cięte

Na stanie
4,99 zł
brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Grzyby suszone MUN nitki

Opakowanie 50g

Termin przydatności do spożycia - 09.2019r.

Składniki: grzyby mun.

Kraj pochodzenia: Chiny lub inny w zależności od aktualnej dostawy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  1298,9kj/305,8kcal,

tłuszcze 0,6g,

węglowodany 70,2g,

białko 4,9g, sól 0,13g.

Inne nazwy tego grzyba to Mu Err, Mung, black fungus czy Wood Ear.

Grzyby Mun to podstawowy produkt wegetariańskiej kuchni chińskiej oraz niezastąpiony składnik popularnych sajgonek. Mają łagodny, grzybowy smak i przyjemną chrupką konsystencję. Moczy się je w wodzie ok. 20 minut do nawet paru godzin (w zależności od potrzeb), gdzie grzyb powiększa się co najmniej pięć razy. Dodaje się do potraw w czasie gotowania lub smażenia. Idealny dodatek do sosów, zup, sałatek oraz dań bezmięsnych. Grzyby Mun dobrze smakują również z ostrymi przyprawami. Polecamy dodawać je do potraw typu curry i do ostrych potraw z chili, czosnkiem i sosami sojowymi.
Oprócz orientalnych zastosowań, można z powodzeniem stosować je w polskiej kuchni: bigos, różnego rodzaju sosy itp. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia :)

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.