Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Grzyby suszone MUN 1kg nitki, paski, cięte Powiększ

Grzyby suszone MUN 50g nitki, paski, cięte

Nowy

Opakowanie oryginalne 50g

Kraj pochodzenia: Chiny lub Wietnam (w zależności od aktualnej dostawy)

Składniki: grzyby mun.

Więcej szczegółów

4,99 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Inne nazwy tego grzyba to Mu Err, Mung, black fungus czy Wood Ear.

Grzyby Mun to podstawowy produkt wegetariańskiej kuchni chińskiej oraz niezastąpiony składnik popularnych sajgonek. Mają łagodny, grzybowy smak i przyjemną chrupką konsystencję. Moczy się je w wodzie ok. 20 minut do nawet paru godzin (w zależności od potrzeb), gdzie grzyb powiększa się co najmniej pięć razy. Dodaje się do potraw w czasie gotowania lub smażenia. Idealny dodatek do sosów, zup, sałatek oraz dań bezmięsnych. Grzyby Mun dobrze smakują również z ostrymi przyprawami. Polecamy dodawać je do potraw typu curry i do ostrych potraw z chili, czosnkiem i sosami sojowymi.
Oprócz orientalnych zastosowań, można z powodzeniem stosować je w polskiej kuchni: bigos, różnego rodzaju sosy itp. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia :)

Napisz opinię

Grzyby słomkowe strawne 425g

Składniki: grzyby 47%, woda 52%, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.

Kraj pochodzenia: Chiny.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna 120kj/29kcal,

tłuszcze 0,2g (w tym nasycone 0,1g),

węglowodany 3,6g (w tym cukry 0g),

białko 2,4g, sól 1,3g.