Kanadyjski syrop klonowy 250g MIC MAC

    Kanadyjski syrop klonowy 250g - Mic Mac

    Hakumaki
    Na stanie
    26,99 zł

    Syrop klonowy

    Opakowanie 250g

    Kraj pochodzenia: Kanada

     

    Składniki: 100% czysty syrop klonowy.

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna 1105kj/265kcal,

    tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),

    węglowodany 65g (w tym cukry 65g),

    białko 0g, sól 0g.

    Syrop klonowy to produkt całkowicie naturalny. Pozyskuje się go w procesie odparowywania wody z soku zbieranego z drzew klonów rosnących w północno-wschodniej części Stanów Zjednoczonych oraz w Kanadzie. Syrop klonowy jest płynny i gęsty, ma złocistą barwę, przypomina dobrze znany nam miód. Jest on bogatym źródłem witamin i składników mineralnych: A, B1, B2, B5, B6, biotynę, kwas foliowy, sód, potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź. Syrop klonowy wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne. Co ciekawe - syrop klonowy może stanowić ciekawy element diety odchudzającej lub oczyszczającej organizm. Kanadyjski przysmak, oprócz wspaniałych właściwości zdrowotnych, posiada także ujmujący smak. Ma szerokie zastosowanie w kuchni: - zamiennik cukru, słodzik - do pieczenia – ciasta, ciastka, babeczki - słodka polewa – naleśniki, gofry, desery, lody, budynie - substancja słodząca – do kawy, drinków, koktajli - składnik marynaty do mięsa - rewelacyjny dodatek do pieczenia wieprzowiny, drobiu oraz ryb.

    Zastosowanie syropu klonowego znajdziemy również w kosmetyce. Dzięki swoim składnikom, odżywia i regeneruje skórę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do maseczek i odżywek do włosów.

    Przepis na kurczaka z syropem klonowym:

    - 6 ćwiartek od kurczaka

    - 1 szkl. soku jabłkowego

    - 4 łyżki syropu klonowego

    - 2 łyżki oleju

    - 2 łyżki sosu sojowego

    - 2 gwiazdy anyżu

    - 1 laska cynamonu, przełamana na pół

    - 6 ząbków czosnku, nieobranych

    Ćwiartki przekroić na połowę. Umieścić kurczaka w dużej torbie foliowej lub naczyniu. Dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie, następnie zamknąć torbę lub przykryć szczelnie naczynie. Tak zamarynowane mięso włożyć na noc do lodówki. Kiedy minie czas marynowania, wyjąć mięso z lodówki i nastawić piekarnik na 200 C. Umieścić marynowane mięso w formie do pieczenia i piec do czasu kiedy mięso będzie złociste i błyszczące.

    Gorąco polecam, smacznego :)

    Termin przydatności
    2024-01-19
    Cena produktu za 100 gram
    10,80 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    5 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.