Kanadyjski syrop klonowy 133g liść Cleary's

Kanadyjski syrop klonowy 133g liść Cleary's

Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
29,99 zł
Netto

Syrop Klonowy

Opakowanie 133g

    Wyprodukowano w Kanadzie.
    Skład: 100% kanadyjski syrop klonowy.
    Opakowanie: oryginalne - szklana butelka.
    Kanada nr 1, jasny bursztyn.

Ostatni raz ten produkt został dodany do koszyka: 2016-01-16

Syrop klonowy to produkt całkowicie naturalny. Pozyskuje się go w procesie odparowywania wody z soku zbieranego z drzew klonów rosnących w północno-wschodniej części Stanów Zjednoczonych oraz w Kanadzie.Syrop klonowy jest płynny i gęsty,ma złocistą barwę,przypomina dobrze znany nam miód.Jest on bogatym źródłem witamin i składników mineralnych:A, B1, B2, B5, B6, biotynę, kwas foliowy,sód, potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź. Syrop klonowy wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.Co ciekawe - syrop klonowy może stanowić ciekawy element diety odchudzającej lub oczyszczającej organizm. Kanadyjski przysmak,oprócz wspaniałych właściwości zdrowotnych,posiada także ujmujący smak.Ma szerokie zastosowanie w kuchni: - zamiennik cukru, słodzik - do pieczenia – ciasta, ciastka, babeczki - słodka polewa – naleśniki, gofry, desery, lody,budynie - substancja słodząca – do kawy, drinków, koktajli - składnik marynaty do mięsa - rewelacyjny dodatek do pieczenia wieprzowiny,drobiu oraz ryb.

Zastosowanie syropu klonowego znajdziemy również w kosmetyce. Dzięki swoim składnikom, odżywia i regeneruje skórę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do maseczek i odżywek do włosów.

Przepis na kurczaka z syropem klonowym:

- 6 ćwiartek od kurczaka

- 1 szkl. soku jabłkowego

- 4 łyżki syropu klonowego

- 2 łyżki oleju

- 2 łyżki sosu sojowego

- 2 gwiazdy anyżu

- 1 laska cynamonu, przełamana na pół

- 6 ząbków czosnku, nieobranych

Ćwiartki przekroić na połowę. Umieścić kurczaka w dużej torbie foliowej lub naczyniu.Dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie, następnie zamknąć torbę lub przykryć szczelnie naczynie. Tak zamarynowane mięso włożyć na noc do lodówki. Kiedy minie czas marynowania, wyjąć mięso z lodówki i nastawić piekarnik na 200 C. Umieścić marynowane mięso w formie do pieczenia i piec do czasu kiedy mięso będzie złociste i błyszczące.

Gorąco polecam,smacznego :)

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

7 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.