Syrop klonowy Cleary's 1 litr/1,32kg

Syrop klonowy 1 L/1,32kg Kanada BIO Promocja!

Na stanie
90,00 zł
Netto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Syrop klonowy BIO

Opakowanie 1 L

Termin przydatności: 04.2020r.

Wyprodukowano w Kanadzie.

Składniki: 100% syrop klonowy ekologiczny.

Klasa: Grade C.

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna 1547kj/364kcal

białko 0,0g, sól <0,01g,

tłuszcze 0g, w tym nasycone 0g,

węglowodany 91g w tym cukry 77g.

Syrop klonowy to produkt całkowicie naturalny. Pozyskuje się go w procesie odparowywania wody z soku zbieranego z drzew klonów rosnących w północno-wschodniej części Stanów Zjednoczonych oraz w Kanadzie.Syrop klonowy jest płynny i gęsty,ma złocistą barwę,przypomina dobrze znany nam miód.Jest on bogatym źródłem witamin i składników mineralnych:A, B1, B2, B5, B6, biotynę, kwas foliowy,sód, potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź. Syrop klonowy wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.Co ciekawe - syrop klonowy może stanowić ciekawy element diety odchudzającej lub oczyszczającej organizm. Kanadyjski przysmak,oprócz wspaniałych właściwości zdrowotnych,posiada także ujmujący smak.Ma szerokie zastosowanie w kuchni: - zamiennik cukru, słodzik - do pieczenia – ciasta, ciastka, babeczki - słodka polewa – naleśniki, gofry, desery, lody,budynie - substancja słodząca – do kawy, drinków, koktajli - składnik marynaty do mięsa - rewelacyjny dodatek do pieczenia wieprzowiny,drobiu oraz ryb.

Zastosowanie syropu klonowego znajdziemy również w kosmetyce. Dzięki swoim składnikom, odżywia i regeneruje skórę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do maseczek i odżywek do włosów.

Przepis na kurczaka z syropem klonowym:

- 6 ćwiartek od kurczaka

- 1 szkl. soku jabłkowego

- 4 łyżki syropu klonowego

- 2 łyżki oleju

- 2 łyżki sosu sojowego

- 2 gwiazdy anyżu

- 1 laska cynamonu, przełamana na pół

- 6 ząbków czosnku, nieobranych

Ćwiartki przekroić na połowę. Umieścić kurczaka w dużej torbie foliowej lub naczyniu.Dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie, następnie zamknąć torbę lub przykryć szczelnie naczynie. Tak zamarynowane mięso włożyć na noc do lodówki. Kiedy minie czas marynowania, wyjąć mięso z lodówki i nastawić piekarnik na 200 C. Umieścić marynowane mięso w formie do pieczenia i piec do czasu kiedy mięso będzie złociste i błyszczące.

Gorąco polecam,smacznego :)

Pieprz cayenne 50g
Available
Przyprawy jednoskładnikowe

Pieprz cayenne 50g

2,50 zł
PIEPRZ CAYENNE OPAKOWANIE 50g Termin przydatności do spożycia - 08.2019r. Składniki: 100% cynamon kora. Kraj pochodzenia Hiszpania. Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.