Syrop klonowy 1L/1,32kg Kanada BIO

    Syrop klonowy 1 L/1,32kg Kanada BIO Promocja!

    La Comtesse
    Na stanie
    99,00 zł

    Syrop klonowy BIO

    Opakowanie 1 L

    Wyprodukowano w Kanadzie.

     

    Składniki: 100% syrop klonowy ekologiczny.

    Klasa: Grade A.

    Wartości odżywcze w 100ml produktu

    wartość energetyczna 1526kj/359kcal

    tłuszcze 0g, w tym nasycone 0g,

    węglowodany 89g w tym cukry 84g.

    białko 0,0g, sól <0,01g,

    Syrop klonowy to produkt całkowicie naturalny. Pozyskuje się go w procesie odparowywania wody z soku zbieranego z drzew klonów rosnących w północno-wschodniej części Stanów Zjednoczonych oraz w Kanadzie.Syrop klonowy jest płynny i gęsty,ma złocistą barwę,przypomina dobrze znany nam miód.Jest on bogatym źródłem witamin i składników mineralnych:A, B1, B2, B5, B6, biotynę, kwas foliowy,sód, potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź. Syrop klonowy wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.Co ciekawe - syrop klonowy może stanowić ciekawy element diety odchudzającej lub oczyszczającej organizm. Kanadyjski przysmak,oprócz wspaniałych właściwości zdrowotnych,posiada także ujmujący smak.Ma szerokie zastosowanie w kuchni: - zamiennik cukru, słodzik - do pieczenia – ciasta, ciastka, babeczki - słodka polewa – naleśniki, gofry, desery, lody,budynie - substancja słodząca – do kawy, drinków, koktajli - składnik marynaty do mięsa - rewelacyjny dodatek do pieczenia wieprzowiny,drobiu oraz ryb.

    Zastosowanie syropu klonowego znajdziemy również w kosmetyce. Dzięki swoim składnikom, odżywia i regeneruje skórę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do maseczek i odżywek do włosów.

    Przepis na kurczaka z syropem klonowym:

    - 6 ćwiartek od kurczaka

    - 1 szkl. soku jabłkowego

    - 4 łyżki syropu klonowego

    - 2 łyżki oleju

    - 2 łyżki sosu sojowego

    - 2 gwiazdy anyżu

    - 1 laska cynamonu, przełamana na pół

    - 6 ząbków czosnku, nieobranych

    Ćwiartki przekroić na połowę. Umieścić kurczaka w dużej torbie foliowej lub naczyniu.Dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie, następnie zamknąć torbę lub przykryć szczelnie naczynie. Tak zamarynowane mięso włożyć na noc do lodówki. Kiedy minie czas marynowania, wyjąć mięso z lodówki i nastawić piekarnik na 200 C. Umieścić marynowane mięso w formie do pieczenia i piec do czasu kiedy mięso będzie złociste i błyszczące.

    Gorąco polecam,smacznego :)

    Termin przydatności
    2025-05-01
    Cena produktu za 100 gram
    7,50 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    5 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.