Makaron sojowy Vermicelli 100g

    Makaron Vermicelli z fasoli mung 100g

    Na stanie
    2,50 zł

    Makaron Vermicelli

    Opakowanie 100g

    Kraj pochodzenia: Chiny.

     

    Składniki: skrobia grochowa, skrobia z fasoli Mung, woda.

    Uwaga!

    Makaron ten potocznie nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się w zależności od regionu pochodzenia.

    Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej.

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna  1462kj/344kcal,

    tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),

    węglowodany 86g (w tym cukry 0g),

    białko 0g, sól 0,04g.

    Makaron ten jest bardzo popularnym składnikiem kuchni chińskiej. Jest jednym z najczęściej spożywanych makaronów w Chinach. Makaron ten jest lekkostrawny i zdrowy. Nie wchłania sosów, dzięki czemu potrawy zachowują pełny smak i wspaniały aromat.

    Nie trzeba go gotować - wystarczy zalać wrzątkiem (na kilkanaście minut) lub usmażyć na głębokim oleju (makaron stanie się przezroczysty).

    Podajemy go z mięsem, owocami morza, warzywami albo jako składnik zup i sałatek. Jest także stosowany jako składnik farszu różnego rodzaju pierożków czy też sajgonek. Makaron serwujemy na zimno lub na ciepło, w zależności od rodzaju potrawy.

    Termin przydatności
    2023-08-25
    Cena produktu za 100 gram
    2,50 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.