Makaron Vermicelli
Waga 1kg (10x100g)
Kraj pochodzenia: Chiny.
Składniki: skrobia grochowa, skrobia z fasoli mung 30%.
Uwaga!
Makaron ten potocznie nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się w zależności od regionu pochodzenia.
Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1462kj/344kcal,
tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),
węglowodany 86g (w tym cukry <0,5g),
białko <0,5g, sól 0,04g.
Makaron sojowy jest bardzo popularnym składnikiem kuchni chińskiej. Jest jednym z najczęściej spożywanych makaronów w Chinach.
Nie trzeba go gotować - wystarczy zalać wrzątkiem (na kilkanaście minut) lub usmażyć na głębokim oleju (makaron stanie się przezroczysty).
Podajemy go z mięsem, owocami morza, warzywami albo jako składnik zup i sałatek. Jest także stosowany jako składnik farszu różnego rodzaju pierożków czy też sajgonek. Makaron serwujemy na zimno lub na ciepło, w zależności od rodzaju potrawy.
- Termin przydatności
- 2023-08-25
- Cena produktu za 100 gram
- 2,60 zł