Makaron sojowy Vermicelli 1kg

    Makaron z fasoli mung Vermicelli 1kg Porcjowany

    Na stanie
    26,00 zł

    Makaron Vermicelli

    Waga 1kg (10x100g)

    Kraj pochodzenia: Chiny.

     

    Składniki: skrobia grochowa, skrobia z fasoli mung 30%.

    Uwaga!

    Makaron ten potocznie nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się w zależności od regionu pochodzenia.

    Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej.

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna  1462kj/344kcal,

    tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),

    węglowodany 86g (w tym cukry <0,5g),

    białko <0,5g, sól 0,04g.

    Makaron sojowy jest bardzo popularnym składnikiem kuchni chińskiej. Jest jednym z najczęściej spożywanych makaronów w Chinach.

    Nie trzeba go gotować - wystarczy zalać wrzątkiem (na kilkanaście minut) lub usmażyć na głębokim oleju (makaron stanie się przezroczysty).

    Podajemy go z mięsem, owocami morza, warzywami albo jako składnik zup i sałatek. Jest także stosowany jako składnik farszu różnego rodzaju pierożków czy też sajgonek. Makaron serwujemy na zimno lub na ciepło, w zależności od rodzaju potrawy.

    Termin przydatności
    2023-08-25
    Cena produktu za 100 gram
    2,60 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.