Makaron ryżowy 3 mm
Opakowanie 400g
Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki: mąka ryżowa 90%, woda.
Uwaga! Opakowanie produkt jest wykonane z bardzo delikatnej folii, która może podczas transportu się uszkodzić.
Staramy się pakować ten produkt tak aby nie miało to miejsca, ale w 100% nie jesteśmy w stanie zagwarantować że opakowanie się nie uszkodzi.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1514kj/356kcal,
tłuszcze 0,8g (w tym nasycone 0,3g),
węglowodany 80g (w tym cukry <0,5g),
białko 7g, sól 0,05g.
Makaron ryżowy powstaje z dwóch składników: mąki z ryżu białego lub brązowego i wody. W nitkach tego makaronu nie znajdziemy glutenu ani cholesterolu. W kuchni chińskiej i wietnamskiej makaron ryżowy jest używany na co dzień.
Najczęściej makaron ryżowy podaje się z kurczakiem lub jako sałatkę.
Przepis na makaron po chińsku:
-opakowanie chińskiego makaronu Tao Tao 100g
-3/4 dość sporego awokado
-3 jajka
-6 średnich pieczarek
-duża marchewka
-wegeta
-masło prawdziwe
-olej
-łyżeczka, dość spora czerwonej słodkiej mielonej papryki
-pieprz, sól
-odrobina chilli
Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w plastry i obgotowujemy z dodatkiem łyżki wegety w 1,5 litra wody. Po ostygnięciu kroimy je w cieniutkie paseczki. Marchewkę ścieramy na tarce.
Awokado obieramy i kroimy jak pieczarki.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy na chwilę. W tym czasie do marchewki i pieczarek dodajemy 1,5 łyżki masła i 2 łyżki oleju, podsmażamy dodając słodka paprykę i szczyptę soli. Jajka mocno ubijamy z pieprzem, szczyptą chilli i odrobiną soli.
Dodajemy do smażącej się marchewki i pieczarek makaron, potem awokado i zalewamy makaron jajkami. Mieszamy na wolnym ogniu aż się zetnie.
- Termin przydatności
- 2023-07-30
- Cena produktu za 100 gram
- 2,38 zł