Pasta sojowa, Doenjang 500g KOREA

Pasta sojowa, Doenjang 500g KOREA

Na stanie
12,50 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Pasta sojowa Doenjang

Opakowanie 500g

Termin przydatności do spożycia - 10.2019r.

Wyprodukowano w Korei.

Składniki: woda, soja, mąka pszenna, sól, pasta sojowa (soja, woda, sól), sfermentowana soja (woda, sfermentowana soja, sól), alkohol, sfermentowana soja w proszku (sfermentowana soja),wzmacniacz smaku: E621, maltodekstryna,mieszanka cebuli (cebula, cebula w proszku, mąka kukurydziana)

Uwaga!

Produkt może nieznacznie różnić się od tego na zdjęciu (wyglądem i składem).

Niestety nasz dostawca co chwilę zmienia nam producenta tego produktu.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna 627kj/149kcal,

tłuszcze 3,8g (w tym nasycone 0g),

węglowodany 19g (w tym cukry 0,1g),

białko 12,8g, sól 10,7g, błonnik 4,6g.

Baechu doenjang guk

Zupa z kapusty i pasty sojowej Doenjang.

 

Składniki:

-700 gram kapusty pekińskiej (pół średniej główki)

-1/3 kubka pasty sojowej doenjang (dwenjang)

-10 suszonych rybek anchois (nie zapomnijcie wyciągnąć ich po ugotowaniu)

-6 szkl. wody

-1 zielona papryczka chilli

-5-6 ząbków czosnku

-2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

 Kapustę parzymy.

Zalewamy kapustę zimną wodą, płuczemy, myjemy i odcedzamy.Drobno siekamy.

Do garnka wrzucamy posiekaną kapustę, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę, pastę sojową, anchois i mąkę. Mieszamy rękoma lub drewnianą łyżką. Podobno to bardzo ważne, by wymieszać wszystko przed dodaniem wody! Wlewamy wodę i gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu. Po tym czasie skręcamy nieco gaz i gotujemy jeszcze 10 minut

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.