Pasta Chili, Gochujang 1kg

Na stanie
24,50 zł
Brutto Dostawa nie wliczona Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Pasta chili Gochujang

Opakowanie 1kg

Składniki: ryż sfermentowany (ryż, woda, sól); syrop glukozowy, mieszanka przypraw 13%,(czerwona papryka w proszku, sól, czosnek, cebula, woda), ostra papryka czerwona w proszku 6%, fermentowana pasta sojowa (soja, woda, sól), alkohol, woda, sól, ekstraktz pszenicy, sos sojowy (soja, woda, sól, ekstrakt z pszenicy, alkohol, ekstrakt drożdżowy, )ekstrakt czosnkowy.

Produkt zawiera soję, pszenicę. Produkt zawiera alkohol.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  964kj/228kcal,

tłuszcze 1,5g (w tym nasycone <0,1g),

węglowodany 48g (w tym cukry 23g),

białko 4,8g, sól 5,6g.

Wyprodukowano w Korei.

Uwaga!!

w zależności od aktualnej dostawy, pasta może być innej firmy niż ta na zdjęciu.

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Polityka dostawy

 

Polityka zwrotów

Pasta gochujang jest jedną z najważniejszych i najpopularniejszych przypraw w Korei. Produkowana z czerwonej ostrej papryki chili, kleistego ryżu, fermentowanej soi oraz soli. Gochujang często nazywany jest koreańskim ketchupem i podobnie jak on ma bardzo szerokie zastosowanie. Dobrze sprawdzi się bowiem zarówno jako dip lub podkręci smak mięsa, zup, sosów, jak i doda ostrości innej ulubionej potrawie. Pasta ta nada każdej potrawie całkowicie inny, egzotyczny smak.

Przepis na pikantny gulasz z kurczaka :

Składniki (na około 2 porcje):

- jedna duża podwójna pierś kurczaka, pokrojona kostkę

- 2-3 ziemniaki, obrane ze skóry, pokrojone w kostkę

- 1 marchew, obrana, pokrojona w plasterki

- 1-2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki

- kawałek świeżego imbiru (do smaku), drobno posiekany

sos:

- 1 łyżeczka brązowego cukru

- 2 łyżki jasnego sojowego jasnego

- 2 łyżki sake (lub białego wytrawnego wina)

- 1 łyżeczka płynnego miodu

- 2 łyżki pasty gochujang

do podania:

- 1 łyżka oleju sezamowego

- 1 łyżeczka ziaren sezamu

- pół pęczka szczypioru, posiekanego

Przygotowanie:

Mieszamy cukier z sosem sojowym i sake, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy pastę gochujang, miód i pieprz, ponownie mieszamy.

Do garnka wkładamy kurczaka, ziemniaki, marchew, czosnek i imbir. Wlewamy sos, dodajemy szklankę wody i całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy około 30 minut. Przed końcem gotowania zdejmujemy pokrywkę, żeby sos się zagęścił. Gulasz mieszamy delikatnie i z umiarem, żeby nie rozwalić ziemniaków.

Przed podaniem dodajemy olej sezamowy, ziarna sezamu i posiekany szczypior.

Smacznego!

Pasta gochujang jest jedną z najważniejszych i najpopularniejszych przypraw w Korei. Produkowana z czerwonej ostrej papryki chili, kleistego ryżu, fermentowanej soi oraz soli. Gochujang często nazywany jest koreańskim ketchupem i podobnie jak on ma bardzo szerokie zastosowanie. Dobrze sprawdzi się bowiem zarówno jako dip lub podkręci smak mięsa, zup, sosów, jak i doda ostrości innej ulubionej potrawie. Pasta ta nada każdej potrawie całkowicie inny, egzotyczny smak.

Przepis na pikantny gulasz z kurczaka :

Składniki (na około 2 porcje):

- jedna duża podwójna pierś kurczaka, pokrojona kostkę

- 2-3 ziemniaki, obrane ze skóry, pokrojone w kostkę

- 1 marchew, obrana, pokrojona w plasterki

- 1-2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki

- kawałek świeżego imbiru (do smaku), drobno posiekany

sos:

- 1 łyżeczka brązowego cukru

- 2 łyżki jasnego sojowego jasnego

- 2 łyżki sake (lub białego wytrawnego wina)

- 1 łyżeczka płynnego miodu

- 2 łyżki pasty gochujang

do podania:

- 1 łyżka oleju sezamowego

- 1 łyżeczka ziaren sezamu

- pół pęczka szczypioru, posiekanego

Przygotowanie:

Mieszamy cukier z sosem sojowym i sake, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy pastę gochujang, miód i pieprz, ponownie mieszamy.

Do garnka wkładamy kurczaka, ziemniaki, marchew, czosnek i imbir. Wlewamy sos, dodajemy szklankę wody i całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy około 30 minut. Przed końcem gotowania zdejmujemy pokrywkę, żeby sos się zagęścił. Gulasz mieszamy delikatnie i z umiarem, żeby nie rozwalić ziemniaków.

Przed podaniem dodajemy olej sezamowy, ziarna sezamu i posiekany szczypior.

Smacznego!

Termin przydatności
2021-07-06
Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.