Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Ostra pasta chili (gochujang) kimchi 500g koreańska Powiększ

Ostra pasta chili (gochujang) kimchi 500g koreańska

Nowy

Pasta Chili, Gochujang

Opakowanie 500g

Wyprodukowano w Korei.

Skład: sfermentowany ryż, pasta z papryki 13%, papryka ostra w proszku 6%, sfermentowana pasta z soi, alkohol <3%, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, sól, mąka pszenna, sos sojowy, koncentrat czosnkowy.

Więcej szczegółów

17,00 zł

Spend 199,00 zł more and get Free Shipping!

Pasta gochujang jest jedną z najważniejszych i najpopularniejszych przypraw w Korei. Produkowana z czerwonej ostrej papryki chili, kleistego ryżu, fermentowanej soi oraz soli. Gochujang często nazywany jest koreańskim ketchupem i podobnie jak on ma bardzo szerokie zastosowanie. Dobrze sprawdzi się bowiem zarówno jako dip lub podkręci smak mięsa, zup, sosów, jak i doda ostrości innej ulubionej potrawie. Pasta ta nada każdej potrawie całkowicie inny, egzotyczny smak.

Przepis na pikantny gulasz z kurczaka :

Składniki (na około 2 porcje):

- jedna duża podwójna pierś kurczaka, pokrojona kostkę
- 2-3 ziemniaki, obrane ze skóry, pokrojone w kostkę
- 1 marchew, obrana, pokrojona w plasterki
- 1-2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
- kawałek świeżego imbiru (do smaku), drobno posiekany

 sos:
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 2 łyżki jasnego sojowego jasnego
- 2 łyżki sake (lub białego wytrawnego wina)
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 2 łyżki pasty gochujang

 do podania:
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- pół pęczka szczypioru, posiekanego

Przygotowanie:

Mieszamy cukier z sosem sojowym i sake, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy pastę gochujang, miód i pieprz, ponownie mieszamy.

Do garnka wkładamy kurczaka, ziemniaki, marchew, czosnek i imbir. Wlewamy sos, dodajemy szklankę wody i całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy około 30 minut. Przed końcem gotowania zdejmujemy pokrywkę, żeby sos się zagęścił. Gulasz mieszamy delikatnie i z umiarem, żeby nie rozwalić ziemniaków.

Przed podaniem dodajemy olej sezamowy, ziarna sezamu i posiekany szczypior.

Smacznego!

Napisz opinię

Chrzan wasabi pasta,TUBA 43g HS

Chrzan wasabi TUBA

Opakowanie 43g

Składniki: chrzan 37%, słodzik: sorbitol, woda, olej kukurydziany, sól, modyfikowana mąka z kukurydzy, ekstrakt z gorczycy, regulator kwasowości E330, stabilizator E415, barwnik: E102, E133.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.