DASHI - bulion rybny 100g
DASHI - bulion rybny 100g

Dashi bulion rybny z Bonito 20g Japonia

Na stanie
4,50 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Bulion rybny z Bonito

Opakowanie 20g (2x10g)

Termin przydatności do spożycia - 05.2019r.

Wyprodukowano w Japoni.

Składniki: glukoza, wzmacniacz smaku: E621, E635, sos sojowy (soja, pszenica, sól, alkohol, dekstryna), proszek z ryby bonito 2,8%, sproszkowane glony.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  1059kj/253kcal,

tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),

węglowodany 49g (w tym cukry 41g),

białko 14g, sól 14g.

Bulion rybny z bonito w kuchni japońskiej wykorzystywany jest głównie do przyrządzania zupy miso. Jego składnikiem są wodorosty kombu i kezurikatuso (suszone płaty tuńczyka katsuobushi). Ma jedyny, niepowtarzalny smak i wszelkie zamienniki zmienią smak potrawy.

ZUPA MISO

  • 3 litry bulionu dashi
  • 2 łyżki pasty miso
  • grzyby shitake
  • garść grzybów mun
  • opakowanie tofu
  • cebulka dymka
  • makaron (może być ryżowy)
  • sos sojowy do smaku

Bulion dashi wlać do garnka, zagotować i rzucić pokrojone w plasterki shitake, mun. Gotować jakieś 3-5 minut. Wyłączyć. Grzyby wyłowić na talerz. Garnek zostawić odkryty.

Tofu pokroić w kostkę, dymkę w kawałki i ugotować makaron.

Do przechłodzonego dashi dodać pastę miso i wymieszać.

Do misek nałożyć makaron, grzyby, tofu, nalać zupę miso i posypać szczypiorkiem.

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.