Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

DASHI - bulion rybny 100g Powiększ

DASHI - bulion rybny 1kg

Nowy

Wyprodukowano w Korei.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  639kj/151kcal,

tłuszcze <2,2g (w tym nasycone 1,3g),

węglowodany 16,8g (w tym cukry 14,5g),

białko 16g, sól 44,3g.

 

Więcej szczegółów

39,99 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Składniki: sól, glukoza, glutaminian sodu, wyciąg z sardynek (sardynki, syrop kukurydziany, enzymy), koncentrat sardynkowy (ekstrakt z sardynek, maltodekstryny, sól, przyprawy), sardynki w proszku, skrobia kukurydziana, koncentrat z sardynek w proszku, wędzone sardynki w proszku, inozynian disodowy, olej palmowy, pszenica, płatki bonito, przyprawy w proszku, maltodekstryna, syrop kukurydziany, sos sojowy, pieprz czarny, guanylan disodowy, kwas cytrynowy, kwas bursztynowy, wyciąg z wodorostów.

Dashi w kuchni japońskiej wykorzystywany jest głównie do przyrządzania zupy miso. Jego składnikiem są wodorosty kombu i kezurikatuso (suszone płaty tuńczyka katsuobushi). Ma jedyny, niepowtarzalny smak i wszelkie zamienniki zmienią smak potrawy.

ZUPA MISO

  • 3 litry bulionu dashi
  • 2 łyżki pasty miso
  • grzyby shitake
  • garść grzybów mun
  • opakowanie tofu
  • cebulka dymka
  • makaron (może być ryżowy)
  • sos sojowy do smaku

Bulion dashi wlać do garnka, zagotować i rzucić pokrojone w plasterki shitake, mun. Gotować jakieś 3-5 minut. Wyłączyć. Grzyby wyłowić na talerz. Garnek zostawić odkryty.

Tofu pokroić w kostkę, dymkę w kawałki i ugotować makaron.

Do przechłodzonego dashi dodać pastę miso i wymieszać.

Do misek nałożyć makaron, grzyby, tofu, nalać zupę miso i posypać szczypiorkiem.

Napisz opinię

DASHI - bulion rybny 1kg

DASHI - bulion rybny 1kg

Wyprodukowano w Korei.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  639kj/151kcal,

tłuszcze <2,2g (w tym nasycone 1,3g),

węglowodany 16,8g (w tym cukry 14,5g),

białko 16g, sól 44,3g.