Mochi, ryżowe ciastka - różne rodzaje
Opakowanie 450g (15 x 30g)
Kraj pochodzenia - Tajwan.
Składniki: Sezamowe ciasto ryżowe: maltoza, pasta sezamowa 20% (sezam 10,6%, orzechy ziemne, fasola adzuki, cukier, glukoza, emulgator: E471, olej sojowy, aromat, sól), ryż kleisty w proszku 15,2%, cukier, sezam 3%, woda, środek konserwujący E200, emulgator E471, środek zagęszczający E415. Orzechowe ciasto ryżowe: maltoza, pasta orzechowa 19,5% (orzechy ziemne 17,1%, cukier, olej sojowy, sól, aromat), ryż kleisty w proszku 15,2%, cukier, orzechy ziemne w proszku 2,5%, woda, mąka sojowa, glukoza, emulgator: E471, środek konserwujący: E200, środek zagęszczający:E415. Fasola Adzuki ciasto ryżowe: maltoza, pasta z fasoli adzuki 20% (fasola adzuki 8,5%, maltoza, cukier, olej sojowy), ryż kleisty w proszku 15,2%, cukier, proszek ziemniaczany, woda, środek konserwujący: E200, emulgator: E471, środek zagęszczający: E415.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1562kj/373kcal,
tłuszcze 1,5g (w tym nasycone 0,3g),
węglowodany 87g (w tym cukry 42g),
białko 1,9g, sól 0,12g.
Mochi to znane japońskie ciasteczka występujący w przeróżnych smakach. Jadane na słodko i na słono o okrągłym kształcie i ciągnącej się konsystencji. Mogą występować z nadzieniem truskawkowym, z zielona herbatą, sezamem, z fasolą czerwoną itp. Jest to miękka przekąska wytwarzana z mąki ryżowej kleistej lub ryżu kleistego.
- Termin przydatności
- 2023-07-03
- Cena produktu za 100 gram
- 7,11 zł