Czarny ocet ryżowy CHINKIANG
Opakowanie 550ml
Kraj pochodzenia Chiny.
Uwaga: ocet ten nie nadaje się do sushi!
Składniki: woda,ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól.
Alergeny: pszenica
Wartości odżywcze w 100ml produktu
wartość energetyczna 142kj/34kcal,
tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 4g (w tym cukry 2,5g),
białko 4g, sól 1,9g.
Popularny zwłaszcza w Chinach. Produkowany z kleistego ryżu.
Posiada bardzo ciemną barwę, wyrazisty smak i aromat. W Chinach Północnych skrapia się
nim prawie każdą potrawę.
Zastosowanie:
Dodaje się go do orientalnych zup, owoców morza, marynat do mięsa, dipów, sosów oraz warzyw przygotowywanych na parze. Nadaje się do przyprawiania dań z makaronu.
Co ważne, w przeciwieństwie do octu białego nie używa się go do nadawania potrawom kwaśnego smaku.
- Termin przydatności
- 2024-09-08
- Cena produktu za 100 ml
- 3,00 zł