Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Ocet ryżowy, ciemny CHINKIANG Powiększ

Ocet ryżowy ciemny CHINKIANG

Nowy

Popularny zwłaszcza w Chinach. Produkowany z kleistego ryżu.
Posiada bardzo ciemną barwę, wyrazisty smak i aromat.

W Chinach Północnych skrapia się nim prawie każdą potrawę.

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna  115kj/27kcal,

tłuszcze <0g (w tym nasycone 0g),

węglowodany 6,6g (w tym cukry 1,1g),

białko 0,5g, sól 0,49g.

Więcej szczegółów

9,50 zł

Spend 95,00 zł more and get Free Shipping!

Zastosowanie:

Dodaje się go do orientalnych zup, owoców morza, marynat do mięsa, dipów, sosów oraz warzyw przygotowywanych na parze. Nadaje się do przyprawiania dań z makaronu.
Co ważne, w przeciwieństwie do octu białego nie używa się go do nadawania potrawom kwaśnego smaku.

Napisz opinię

Ocet ryżowy ciemny CHINKIANG

Ocet ryżowy ciemny CHINKIANG

Popularny zwłaszcza w Chinach. Produkowany z kleistego ryżu.
Posiada bardzo ciemną barwę, wyrazisty smak i aromat.

W Chinach Północnych skrapia się nim prawie każdą potrawę.

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna  115kj/27kcal,

tłuszcze <0g (w tym nasycone 0g),

węglowodany 6,6g (w tym cukry 1,1g),

białko 0,5g, sól 0,49g.