Sos chili sriracha Mayo
Pojemność 455ml
Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki: woda, chili 20%, olej sojowy, cukier, ocet, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, stabilizator E415, czosnek, musztarda, kwas: E260, E330, wzmacniacz smaku E621, środek konserwujący E202, przeciwutleniacz: E319.
Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć wciągu 8 tygodni.
Wartości odżywcze w 100ml produktu
wartość energetyczna 1170kj/281kcal,
tłuszcze 19g (w tym nasycone 2,8g),
węglowodany 26g (w tym cukry 17g),
białko 0,9g, sól 4,1g, błonnik1,2g.
Sos sriracha to bardzo ostry sos, którego głównym składnikiem są przetarte papryczki chilli. Mimo dużej zawartości cukru nie powinniśmy się zbytnio martwić- ze względu na ostrość raczej nie użyjemy zbyt dużej ilości sosu na raz.
Będzie dobrym dodatkiem do sosów, zup, sałatek czy kanapek. Co odważniejsi polewają nim nawet kawałki pizzy :)
PASTA Z TUŃCZYKA NA OSTRO
- 1 puszka (80 g) tuńczyka w oliwie
- 3 łyżki sera białego
- 1 łyżeczka sosu sriracha
- 1 łyżeczka świeżo posiekanego szczypiorku
Wymieszaj tuńczyka z serem białym i sosem sriracha, dodaj szczypiorek.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć wciągu 8 tygodni.
- Termin przydatności
- 2024-01-28
- Cena produktu za 100 ml
- 5,16 zł