Panierka panko
Opakowanie 1kg
Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki: mąka pszenna 82%, skrobia kukurydziana, całkowicie uwodorniony olej palmowy, modyfikowana skrobia z tapioki, sól, cukier, drożdże suszone.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1797kj/426kcal,
tłuszcze 7,5g (w tym nasycone 6,3g),
węglowodany 75g (w tym cukry 4,1g),
białko 12g, sól 0,82g.
Panko - panierka w formie płatków. Jest delikatniejsza i dzięki specjalnej recepturze znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż typowa panierka z bułki tartej. Wspaniale nadaje się do panierowania ryb, owoców morza, wieprzowych kotletów i innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Polecamy szczególnie do krewetek, a jako dip-u najlepiej użyć słodkiego sosu chili :)
Sposób użycia: używać jak każdą panierkę. Np. mięso, krewetki lub drób przyprawić, obsypać delikatnie mąką, obtoczyć w jajku i w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Znakomicie smakuje z dodatkiem: parmezanu, sezamu, przypraw itp.
- Termin przydatności
- 2023-10-26
- Cena produktu za 100 gram
- 4,50 zł