DASHI - bulion rybny 100g
    Dashi bulion rybny z Bonito 100g Japonia
    DASHI - bulion rybny 100g
    Dashi bulion rybny z Bonito 100g Japonia

    Dashi bulion rybny z Bonito 100g Japonia

    Heuschen & Schrouff
    Na stanie
    22,00 zł

    Bulion rybny z Bonito

    Opakowanie 100g (10x10g)

    Wyprodukowano w Japonii.

     

    Składniki: glukoza, wzmacniacz smaku: E621, E635, sos sojowy (soja, pszenica, sól, alkohol, dekstryna), proszek z ryby bonito 2,8%, sproszkowane glony.

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna  1059kj/253kcal,

    tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),

    węglowodany 49g (w tym cukry 41g),

    białko 14g, sól 14g.

    Bulion rybny z bonito w kuchni japońskiej wykorzystywany jest głównie do przyrządzania zupy miso. Jego składnikiem są wodorosty kombu i kezurikatuso (suszone płaty tuńczyka katsuobushi). Ma jedyny, niepowtarzalny smak i wszelkie zamienniki zmienią smak potrawy.

    ZUPA MISO

    • 3 litry bulionu dashi
    • 2 łyżki pasty miso
    • grzyby shitake
    • garść grzybów mun
    • opakowanie tofu
    • cebulka dymka
    • makaron (może być ryżowy)
    • sos sojowy do smaku

    Bulion dashi wlać do garnka, zagotować i rzucić pokrojone w plasterki shitake, mun. Gotować jakieś 3-5 minut. Wyłączyć. Grzyby wyłowić na talerz. Garnek zostawić odkryty.

    Tofu pokroić w kostkę, dymkę w kawałki i ugotować makaron.

    Do przechłodzonego dashi dodać pastę miso i wymieszać.

    Do misek nałożyć makaron, grzyby, tofu, nalać zupę miso i posypać szczypiorkiem.

    Termin przydatności
    2024-07-21
    Cena produktu za 100 gram
    22,00 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.