Bulion rybny z Bonito
Opakowanie 20g (2x10g)
Wyprodukowano w Japonii.
W zależności od upodobań, opakowanie wystarczy na około 500ml wywaru.
Składniki: glukoza, wzmacniacz smaku: E621, E635, sos sojowy (soja, pszenica, sól, alkohol, dekstryna), proszek z ryby bonito 2,8%, sproszkowane glony.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1059kj/253kcal,
tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),
węglowodany 49g (w tym cukry 41g),
białko 14g, sól 14g.
Bulion rybny z bonito w kuchni japońskiej wykorzystywany jest głównie do przyrządzania zupy miso. Jego składnikiem są wodorosty kombu i kezurikatuso (suszone płaty tuńczyka katsuobushi). Ma jedyny, niepowtarzalny smak i wszelkie zamienniki zmienią smak potrawy.
ZUPA MISO
- 3 litry bulionu dashi
- 2 łyżki pasty miso
- grzyby shitake
- garść grzybów mun
- opakowanie tofu
- cebulka dymka
- makaron (może być ryżowy)
- sos sojowy do smaku
Bulion dashi wlać do garnka, zagotować i rzucić pokrojone w plasterki shitake, mun. Gotować jakieś 3-5 minut. Wyłączyć. Grzyby wyłowić na talerz. Garnek zostawić odkryty.
Tofu pokroić w kostkę, dymkę w kawałki i ugotować makaron.
Do przechłodzonego dashi dodać pastę miso i wymieszać.
Do misek nałożyć makaron, grzyby, tofu, nalać zupę miso i posypać szczypiorkiem.
- Termin przydatności
- 2024-07-21
- Cena produktu za 100 gram
- 24,50 zł
https://howyoutoknowa.online/map.php