Twój koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktówPrzyprawy jednoskładnikowe
Opakowanie 300g
Wyprodukowano w Japonii.
Składniki: ryż 41%, woda, soja 20%, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, alkohol, barwnik: ryboflawina.
Produkt może zawierać jęczmień.Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 954kj/226kcal,
tłuszcze 3,7g (w tym nasycone 0,7g),
węglowodany 39g (w tym cukry 22g),
białko 8,2g, sól 6g.
Pasta miso to tak jakby japońska "kiszonka". Jest podstawą japońskiej zupy miso, jednak dodaje się ją także do sosów, dań mięsnych, marynat.
Miso robi się z soi, w połączeniu ze zbożami lub ryżem.
Przygotowując zupę lub gorący sos z pastą miso, należy dodać ją pod sam koniec gotowania, aby nie straciła smaku.