Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Soczewica zielona 500g TRS - Kanada Powiększ

Soczewica zielona 500g TRS - Kanada

Nowy

Soczewica zielona

Opakowanie 500g

Wyprodukowano w Kanadzie.

Skład: soczewica zielona

Więcej szczegółów

6,50 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Zielona odmiana soczewicy.

Przepis na zupę z soczewicy:

-200g soczewicy zielonej
-1 korzeń pietruszki
-1 większa marchew
-spory kawałek selera
-1 cebula
-udo z indyka
-łyżka oleju kokosowego
-sól, pieprz
-płaska łyżka suszonych pomidorów z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
-łyżka posiekanej natki pietruszki
-kilka ziaren ziela angielskiego, dwa liście laurowe
-dwa świeże pomidory
-suszone warzywa (np. wegeta)

Sposób przygotowania:

Udo płuczemy dokładnie, przekładamy do pięciolitrowego garnka, zalewamy zimna wodą i wstawiamy na duży ogień. Wrzucamy do garnka ziele angielskie i liście laurowe.

Marchew, pietruszkę, selera i cebulę obieramy.

Pietruszkę w całości wrzucamy do wywaru. Marchew i selera ścieramy na tarce, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym wraz z soczewicą, solimy delikatnie.

Przesmażone warzywa dodajemy do wywaru.

Po 10 minutach dodajemy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, warzywa suszone, suszone pomidory z czarnuszką i bazylią, natkę pietruszki i odrobinę pieprzu.

Gotujemy aż soczewica stanie się miękka (około 30-40 minut, w zależności od soczewicy).

Napisz opinię

Kiełki fasoli mung w zalewie 330g

Składniki: kiełki fasoli mung, woda, sól, regulator kwasowości:kwasek cytrynowy.

Kraj pochodzenia: Chiny.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna 32kj/8kcal,

tłuszcze <0,5g (w tym nasycone 0,1g),

węglowodany 0,5g (w tym cukry 0,5g),

białko 0,5g, sól 0,67g.