Glony konbu 100g
Glony konbu 100g
Glony konbu 100g
Glony konbu 100g

Glony KOMBU konbu, dashi 56g KOREA

Na stanie
6,99 zł
brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Składniki: glony kombu.

Kraj pochodzenia: Korea.

KOMBU są to algi, inaczej nazywane warzywem morskim.
Zwane są również listownica (laminaria); są na szeroką skalę uprawiane w Japonii.
Kombu stosuje się głównie do zup, jest dobre na wywary.
Można jeść na surowo lub gotowane, ma słodkawy smak

Przed użyciem należy usunąć biały nalot (sól morską),
biały nalot świadczy o dobrej jakości glonów.
Jest to podstawowy składnik bulionu DASHI

Jest używany przy przygotowaniu SUSHI,
dodajemy listek Kombu do garnka podczas gotowania ryżu, zamiast soli.
Do wywaru dla 4 osób dodać kawałek kombu około 4 x 6 cm

W kuchni doskonale jako dodatek do strączkowych, ponieważ dzięki wysokiej zawartości minerałów, świetnie równoważy zawartość białka i tłuszczów, poprawia również ich przyswajalność. Pomaga też rozpuścić w trakcie gotowania zwarte struktury fasolek, zbóż i jarzyn, przez co skraca ich czas gotowania.

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.