Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Glony konbu 100g Powiększ

Glony KOMBU konbu, dashi 56g KOREA

Nowy

Składniki: glony kombu.

Kraj pochodzenia: Korea.

Więcej szczegółów

6,99 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

KOMBU są to algi, inaczej nazywane warzywem morskim.
Zwane są również listownica (laminaria); są na szeroką skalę uprawiane w Japonii.
Kombu stosuje się głównie do zup, jest dobre na wywary.
Można jeść na surowo lub gotowane, ma słodkawy smak

Przed użyciem należy usunąć biały nalot (sól morską),
biały nalot świadczy o dobrej jakości glonów.
Jest to podstawowy składnik bulionu DASHI

Jest używany przy przygotowaniu SUSHI,
dodajemy listek Kombu do garnka podczas gotowania ryżu, zamiast soli.
Do wywaru dla 4 osób dodać kawałek kombu około 4 x 6 cm

W kuchni doskonale jako dodatek do strączkowych, ponieważ dzięki wysokiej zawartości minerałów, świetnie równoważy zawartość białka i tłuszczów, poprawia również ich przyswajalność. Pomaga też rozpuścić w trakcie gotowania zwarte struktury fasolek, zbóż i jarzyn, przez co skraca ich czas gotowania.

Napisz opinię

Glony KOMBU konbu, dashi 56g KOREA

Glony KOMBU konbu, dashi 56g KOREA

Składniki: glony kombu.

Kraj pochodzenia: Korea.