Sos Teriyaki marynata 300ml Thai Dancer

    Sos Teriyaki marynata 300ml Thai Dancer

    Brak na stanie
    12,90 zł

    Sos Teriyaki

    Opakowanie 300ml

    Składniki: woda, cukier, sos sojowy (soja, maka pszenna, woda, wzmacniacz smaku E621, konserwant E211), fruktoza, sól, skrobia z tapioki modyfikowana, barwnik E150c, wzmacniacz smaku E621, środek konserwujący E211, aromat teriyaki, stabilizator E415

    Wyprodukowano w Tajlandii.

     

    Wartości odżywcze w 100ml produktu

    wartość energetyczna 686kj/161kcal,

    tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),

    węglowodany 40g (w tym cukry 39g),

    białko 0g, sól 9,8g.

    Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

    Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

    Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

    GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

    • pierś z kurczaka
    • 7 łyżek sosu teriyaki
    • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
    • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

    Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

    Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

    Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

    Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

    Termin przydatności
    2023-08-17
    Cena produktu za 100 ml
    4,30 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.