Sos Teriyaki marynata 300ml Thai Dancer

Na stanie
7,50 zł
Brutto Dostawa nie wliczona Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Sos Teriyaki

Opakowanie 300ml

Składniki: woda, cukier, sos sojowy (soja, maka pszenna, woda, wzmacniacz smaku E621, konserwant E211), fruktoza, sól, skrobia z tapioki modyfikowana, barwnik E150c, wzmacniacz smaku E621, środek konserwujący E211, aromat teriyaki, stabilizator E415

Wyprodukowano w Tajlandii.

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Polityka dostawy

 

Polityka zwrotów

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna 686kj/161kcal,

tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),

węglowodany 40g (w tym cukry 39g),

białko 0g, sól 9,8g.

Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

  • pierś z kurczaka
  • 7 łyżek sosu teriyaki
  • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
  • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

Termin przydatności
2021-06-01
Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.