Sos Hoisin
Opakowanie 455ml
Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki: woda, cukier, pasta sojowa (soja, mąka pszenna, sól, woda, cukier, wzmacniacz smaku:E621, substancja konserwująca: E211), sól, ocet destylowany, zmodyfikowana skrobia z tapioki, czosnek, barwnik: karmel (E150a), olej sezamowy, anyż, substancja konserwująca (E202).
Wartości odżywcze w 100ml produktu
wartość energetyczna 797kj/188kcal,
tłuszcze 2,3g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 40g (w tym cukry 36g),
białko 1,7g, sól 4,3g.
Sos HoiSin - to oryginalny chiński sos o charakterystycznym słodko-ostrym smaku i lekkim
czosnkowym zapachu. Ten gęsty, czerwono-brązowy sos jest idealnym dodatkiem do potraw
pieczonych i gotowanych, szczególnie wieprzowiny, drobiu i owoców morza. Stosuje się go
również jako sos (dip) do maczania gotowych kawałków mięsa. Używany jest także
jako składnik wielu orientalnych sosów do mięsa. Sos sporządzony jest ze śliwek i soi, zawiera
również sól, cukier, czosnek, ocet, chili i olej sezamowy.
MAKARON HOISIN
- Pierś z kurczaka - podwójna 1 szt.
- Makaron Mie 200 g
- Groszek zielony mrożony 200 g
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sos hoisin 100 g
Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania.
Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej.
Ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast.
- Termin przydatności
- 2023-05-28
- Cena produktu za 100 ml
- 5,05 zł