Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Sos Teriyaki 500ml MIYATA Powiększ

Sos Teriyaki 500ml MIYATA

Nowy

Składniki: sos sojowy (soja, sól, maka pszenna, woda), cukier, glukoza, melasa,

sól, imbir, przyprawy, konserwant (sorbinian potasu).

Wyprodukowano w Chinach.

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna 544kj/128kcal,

tłuszcze 0,5g (w tym nasycone 0,1g),

węglowodany 29g (w tym cukry 29g),

białko 2,6g, sól 12,8g.

Więcej szczegółów

12,50 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

  • pierś z kurczaka
  • 7 łyżek sosu teriyaki
  • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
  • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

Napisz opinię

Imbir marynowany biały 1,5kg sushi

Imbir marynowany biały

Waga brutto - 1,5kg
Waga netto (po odcieku) - 1000g

Składniki: imbir, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy,

substancja konserwująca: sorbinian potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu,

substancja słodząca: sacharyna, aspartam (zawiera źródło fenyloalaniny), sukraloza.

Kraj pochodzenia: Chiny.