Sos Teriyaki 500ml MIYATA

    Sos Teriyaki 500ml Miyata

    Na stanie
    16,50 zł

    Sos Teriyaki

    Opakowanie 500ml

    Wyprodukowano w Chinach.

     

    Składniki: sos sojowy (soja, sól, maka pszenna, woda), cukier, glukoza, melasa, sól, imbir, przyprawy, konserwant (sorbinian potasu).

    Wartości odżywcze w 100ml produktu

    wartość energetyczna 513kj/121kcal,

    tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),

    węglowodany 28g (w tym cukry 27g),

    białko 2,5g, sól 12,1g.

    Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

    Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

    Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

    GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

    • pierś z kurczaka
    • 7 łyżek sosu teriyaki
    • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
    • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

    Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

    Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

    Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

    Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

    Termin przydatności
    2023-05-26
    Cena produktu za 100 ml
    3,30 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.