Sos Hoisin
Opakowanie 397g
Kraj pochodzenia: Chiny.
Składniki: cukier, woda, sfermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja ziarno, mąka pszenna), sól, suszony słodki ziemniak, barwnik E150a, modyfikowana skrobia kukurydziana, suszony czosnek, pasta sezamowa, przyprawy, solona papryka chili, kwas octowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 956kj/226kcal,
tłuszcze 1,2g (w tym nasycone 0,2g),
węglowodany 51g (w tym cukry 49g)
białko 1,7g, sól 6,9g.
Sos HoiSin - to oryginalny chiński sos o charakterystycznym słodko-ostrym smaku i lekkim
czosnkowym zapachu. Ten gęsty, czerwono-brązowy sos jest idealnym dodatkiem do potraw
pieczonych i gotowanych, szczególnie wieprzowiny, drobiu i owoców morza. Stosuje się go
również jako sos (dip) do maczania gotowych kawałków mięsa. Używany jest także
jako składnik wielu orientalnych sosów do mięsa. Sos sporządzony jest ze śliwek i soi, zawiera
również sól, cukier, czosnek, ocet, chili i olej sezamowy.
MAKARON HOISIN
- Pierś z kurczaka - podwójna 1 szt.
- Makaron Mie 200 g
- Groszek zielony mrożony 200 g
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sos hoisin 100 g
Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania.
Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej.
Ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast.
- Termin przydatności
- 2024-03-31
- Cena produktu za 100 gram
- 5,03 zł