Sos hoisin

    Sos HOISIN 397g

    Na stanie
    18,50 zł

    Sos Hoisin

    Opakowanie 397g

    Kraj pochodzenia: Chiny.

     

    Składniki: cukier, woda, sfermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja ziarno, mąka pszenna), sól, suszony słodki ziemniak, barwnik E150a, modyfikowana skrobia kukurydziana, suszony czosnek, pasta sezamowa, przyprawy, solona papryka chili, kwas octowy.

    Wartości odżywcze w 100g produktu

    wartość energetyczna  956kj/226kcal,

    tłuszcze 1,2g (w tym nasycone 0,2g),

    węglowodany 51g (w tym cukry 49g)

    białko 1,7g, sól 6,9g.

    Sos HoiSin - to oryginalny chiński sos o charakterystycznym słodko-ostrym smaku i lekkim
    czosnkowym zapachu. Ten gęsty, czerwono-brązowy sos jest idealnym dodatkiem do potraw
    pieczonych i gotowanych, szczególnie wieprzowiny, drobiu i owoców morza. Stosuje się go
    również jako sos (dip) do maczania gotowych kawałków mięsa. Używany jest także
    jako składnik wielu orientalnych sosów do mięsa. Sos sporządzony jest ze śliwek i soi, zawiera
    również sól, cukier, czosnek, ocet, chili i olej sezamowy.

    MAKARON HOISIN

    • Pierś z kurczaka - podwójna 1 szt.
    • Makaron Mie 200 g
    • Groszek zielony mrożony 200 g
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • Sos hoisin 100 g

    Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania.

    Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej.

    Ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje.

    Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast.

     

    Termin przydatności
    2024-03-31
    Cena produktu za 100 gram
    4,66 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.