Sos Teriyaki Sakura 210g

Sos teriyaki gęsty 2,2kg LKK

Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
60,00 zł
brutto

Gęsty sos Teriyaki

Opakowanie 2,2kg

Termin przydatności do spożycia - 29.11.2018r.

Składniki: sos sojowy 30% (woda, sól, soja, mąka pszenna), woda, ocet ryżowy (woda, ryż, cukier, sól), puree z pomidorów, wino ryżowe (woda, ryż, pszenica), skrobia kukurydziana, imbir, cebula, czosnek.

Wyprodukowano w Chinach.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna 755kj/178kcal,

tłuszcze 0,5g (w tym nasycone 0,1g),

węglowodany 42g (w tym cukry 38g),

białko 2,2g, sól 5,7g.

Jeden z lepszych sosów teriyaki, gęsty i aromatyczny, polecamy! :)

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć wciągu 8 tygodni.

GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

  • pierś z kurczaka
  • 7 łyżek sosu teriyaki
  • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
  • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości 0,5cm.

Mieszamy sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański.

Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na kilka godzin.

Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.