Gęsty sos Teriyaki
Opakowanie 2,2kg
Wyprodukowano w Chinach.
Składniki: sos sojowy 30% (woda, sól, soja, mąka pszenna), woda, ocet ryżowy (woda, ryż, cukier, sól), puree z pomidorów, wino ryżowe (woda, ryż, pszenica), skrobia kukurydziana, imbir, cebula, czosnek.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 760kj/179kcal,
tłuszcze 0,5g (w tym nasycone 0,1g),
węglowodany 39g (w tym cukry 36g),
białko 2,8g, sól 5,1g.
Jeden z lepszych sosów teriyaki, gęsty i aromatyczny, polecamy! :)
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć wciągu 8 tygodni.
GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI
- pierś z kurczaka
- 7 łyżek sosu teriyaki
- łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
- 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)
Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości 0,5cm.
Mieszamy sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański.
Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na kilka godzin.
Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.
- Termin przydatności
- 2023-08-25
- Cena produktu za 100 gram
- 3,59 zł