Sos Hoisin Flying Goose

    Sos HOISIN 225g Flying Goose Brand

    Na stanie
    11,90 zł

    Sos Hoisin

    Opakowanie 225g

    Wyprodukowano w Tajlandii.

     

    Składniki: woda, cukier, pasta sojowa, sól, ocet winny, zmodyfikowana skrobia z tapioki, czosnek, barwnik: karmel (E150), olej sezamowy, anyż, substancja konserwująca (E202).

    Wartości odżywcze w 100ml produktu

    wartość energetyczna 797kj/188kcal,

    tłuszcze 2,3g (w tym nasycone 0g),

    węglowodany 40g (w tym cukry 36g),

    białko 1,7g, sól 4,3g.

    Sos HoiSin - to oryginalny chiński sos o charakterystycznym słodko-ostrym smaku i lekkim
    czosnkowym zapachu. Ten gęsty, czerwono-brązowy sos jest idealnym dodatkiem do potraw
    pieczonych i gotowanych, szczególnie wieprzowiny, drobiu i owoców morza. Stosuje się go
    również jako sos (dip) do maczania gotowych kawałków mięsa. Używany jest także
    jako składnik wielu orientalnych sosów do mięsa. Sos sporządzony jest ze śliwek i soi, zawiera
    również sól, cukier, czosnek, ocet, chili i olej sezamowy.

    MAKARON HOISIN

    • Pierś z kurczaka - podwójna 1 szt.
    • Makaron Mie 200 g
    • Groszek zielony mrożony 200 g
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • Sos hoisin 100 g

    Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania.

    Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej.

    Ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje.

    Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast.

    Termin przydatności
    2023-07-28
    Cena produktu za 100 gram
    5,29 zł
    No reviews

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    8 innych produktów w tej samej kategorii:

    Product added to wishlist
    Product added to compare.