Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Sos Hoisin 397g Powiększ

Sos Hoisin 225g Flying Goose TAJLANDIA

Nowy

Sos Hoisin

Pojemność 225g

Składniki: woda, cukier, pasta sojowa, sól, ocet winny, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek, barwnik: karmel (E150), olej sezamowy, anyż, substancja konserwująca (E202, E210).
Wyprodukowano w Tajlandii.

Więcej szczegółów

9,00 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Sos HoiSin - to oryginalny chiński sos o charakterystycznym słodko-ostrym smaku i lekkim
czosnkowym zapachu. Ten gęsty, czerwono-brązowy sos jest idealnym dodatkiem do potraw
pieczonych i gotowanych, szczególnie wieprzowiny, drobiu i owoców morza. Stosuje się go
również jako sos (dip) do maczania gotowych kawałków mięsa. Używany jest także
jako składnik wielu orientalnych sosów do mięsa. Sos sporządzony jest ze śliwek i soi, zawiera
również sól, cukier, czosnek, ocet, chili i olej sezamowy.

MAKARON HOISIN

  • Pierś z kurczaka - podwójna 1 szt.
  • Makaron Mie 200 g
  • Groszek zielony mrożony 200 g
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Sos hoisin 100 g

Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania.

Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej.

Ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje.

Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast.

Napisz opinię

Sos Hoisin 225g Flying Goose TAJLANDIA

Sos Hoisin 225g Flying Goose TAJLANDIA

Sos Hoisin

Pojemność 225g

Składniki: woda, cukier, pasta sojowa, sól, ocet winny, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek, barwnik: karmel (E150), olej sezamowy, anyż, substancja konserwująca (E202, E210).
Wyprodukowano w Tajlandii.