Sos Teriyaki 150ml

Gęsty sos teriyaki, marynata 168ml AHG Tajski

Na stanie
11,50 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Gęsty sos Teriyaki

Opakowanie 168ml

Termin przydatności do spożycia - 04.2020r.

Składniki: cukier brązowy, sos sojowy (soja, mąka pszenna, sól, cukier) woda, syrop glukozowy, wino ryżowe (ryż, drożdże, woda), mąka z tapioki modyfikowana genetycznie, sól, barwnik: E150c, imbir.

Wyprodukowano w Tajlandii.

Wartości odżywcze w 100ml produktu

wartość energetyczna 982kj/235kcal,

tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),

węglowodany 54g (w tym cukry 44g),

białko 1,8g, sól 6,5g.

Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

  • pierś z kurczaka
  • 7 łyżek sosu teriyaki
  • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
  • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.