Gęsty sos teriyaki, marynata 168ml AHG Tajski

Sos Teriyaki, marynata 157ml Lee Kum Kee

Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
10,50 zł
Brutto

Sos, marynata Teriyaki

Pojemność 157ml

Termin przydatności do spożycia - 21.01.2020r.

Kraj pochodzenia: Chiny.

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Polityka dostawy

 

Polityka zwrotów

Składniki: cukier, sos sojowy 30%: (woda, sól, soja, mąka pszenna), woda, pasta pomidorowa, imbir, ocet ryżowy (woda, ryż, cukier, sól), skrobia kukurydziana, wino ryżowe (woda, ryż, pszenica), imbir, cebula, czosnek w proszku.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna  846kj/199kcal,

tłuszcze <0,5g (w tym nasycone <0,1g),

węglowodany 47g (w tym cukry 43g),

białko 2,5g, sól 6,5g.

Sos, który jest zarazem i słodki i słony. Idealny do marynowania mięs na grilla.

Pasuje zarówno do ryb jak i kurczaka czy mięsa czerwonego. Ostatnio bardzo modne jest podawanie sosu teriyaki do sushi.

Swoją nazwę sos teriyaki zyskał dzięki glazurze, jaką pokrywa potrawy (czasownik "teru" oznacza "błyszczeć").

GRILLOWANA PIERŚ TERIYAKI

  • pierś z kurczaka
  • 7 łyżek sosu teriyaki
  • łyżka marynowanej, mielonej trawy cytrynowej
  • 8 ziaren pieprzu syczuańskiego (dla tych, którzy nie lubią zbyt „pieprznych” dań, polecam dać połowę)

Pierś oczyszczamy, płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na filety o grubości max 0,5cm.

Sos teriyaki, trawę cytrynową i rozkruszony pieprz syczuański mieszamy.

Łączymy w metalowej misce sos z piersią. Wstawiamy tak zamarynowane mięso do lodówki na 4 godziny.

Rzucamy mięso na gorący ruszt (3/4 wysokości). Smażymy około 10 minut z każdej strony. Najlepiej przekręcać mięso częściej i sprawdzać miękkość widelcem.

Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.