Ryż do sushi shinode Perla Kokusai 500g

Ryż do sushi Oishii 10kg (10x1kg)

Na stanie
60,00 zł
Netto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Ryż do sushi Oishii Yamato

Opakowanie 10kg (10x1kg)

Termin przydatności do spożycia - 06.2019r

Kraj pochodzenia: Włochy.

Składniki: ryż do sushi.

Wartości odżywcze w 100g produktu

wartość energetyczna 1479kj/348kcal,

tłuszcze 0,9g (w tym nasycone 0,3g),

węglowodany 78g (w tym cukry 0,5g),

białko 6,1g, sól 0,01.

Przykładowy przepis na przygotowanie ryżu do sushi (z użyciem garnka do ryżu): 

Składniki:

  • ryż do sushi
  • zaprawa do sushi
  • glony kombu

Przygotowanie:

  • 2 szklanki ryżu (starczy na 6-8 rolek) płuczemy w misce do momentu, gdy woda stanie się klarowna (jakieś 5-8 razy).
  • zalany wodą ryż odstawiamy na około 20 minut.
  • zlewamy wodę, a ryż wsypujemy do garnka i zalewamy 2,5 szklankami wody.
  • na wierzch dodajemy kawałek liścia kombu, dla wzbogacenia smaku.
  • włączamy garnek, gdy woda w znacznym stopniu wniknie w ryż możemy delikatnie go zamieszać.
  • po wyłączeniu się garnka, zostawiamy ryż pod przykryciem na (5-10minut), aż wchłonie całą wodę.
  • następnie przesypujemy ryż do dużej miski i zalewamy go 4-6 łyżkami zaprawy do sushi, delikatnie go przy tym mieszając.
  • Po około 10 minutach znowu go mieszamy, potem znowu... a jak ryż będzie miał temperaturę naszego ciała możemy zacząć przygotowywać sushi. Smacznego!

Wskazówka: twardość ryżu, kontrolujemy poprzez zwiększanie lub zmniejszanie dodawanej ilości wody do gotowania.

Im większa ilość dodanej wody, tym ryż będzie bardziej delikatny. Tylko nie należy przesadzać, bo się nam rozgotuje i wyjdzie papka :)

Brak komentaszy

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.