Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Ryż do sushi KIMPO 1kg oryginalne opakowanie! Powiększ

Ryż do sushi Haruka 1kg 2x500g

Nowy

Składniki: ryż do sushi.

Kraj pochodzenia: Włochy.

Ryż marki Haruka to najwyższej jakości ryż krótkoziarnisty do sushi firmy JFC. Firma ta jest również producentem ryżu Nishiki, co już samo w sobie gwarantuje najwyższą jakość tego produktu. Jest to jeden z najlepszych ryżów do sushi, a dzięki hermetycznemu pakowaniu utrzymuje na długo swoją świeżość i wysoką jakość.

Więcej szczegółów

9,99 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Ryż marki Haruka to najwyższej jakości ryż krótkoziarnisty do sushi firmy JFC. Firma ta jest również producentem ryżu Nishiki, co już samo w sobie gwarantuje najwyższą jakość tego produktu. Jest to jeden z najlepszych ryżów do sushi, a dzięki hermetycznemu pakowaniu utrzymuje na długo swoją świeżość i wysoką jakość.

Przykładowy przepis na przygotowanie ryżu do sushi (z użyciem garnka do ryżu): 

Składniki:

  • ryż do sushi
  • zaprawa do sushi
  • glony kombu

Przygotowanie:

  • 2 szklanki ryżu (starczy na 6-8 rolek) płuczemy w misce do momentu, gdy woda stanie się klarowna (jakieś 5-8 razy).
  • zalany wodą ryż odstawiamy na około 20 minut.
  • zlewamy wodę, a ryż wsypujemy do garnka i zalewamy 2,5 szklankami wody.
  • na wierzch dodajemy kawałek liścia kombu, dla wzbogacenia smaku.
  • włączamy garnek, gdy woda w znacznym stopniu wniknie w ryż możemy delikatnie go zamieszać.
  • po wyłączeniu się garnka, zostawiamy ryż pod przykryciem na (5-10minut), aż wchłonie całą wodę.
  • następnie przesypujemy ryż do dużej miski i zalewamy go 4-6 łyżkami zaprawy do sushi, delikatnie go przy tym mieszając. Po około 10 minutach znowu go mieszamy, potem znowu... a jak ryż będzie miał temperaturę naszego ciała możemy zacząć przygotowywać sushi. Smacznego!

Wskazówka: twardość ryżu, kontrolujemy poprzez zwiększanie lub zmniejszanie dodawanej ilości wody do gotowania.

Im większa ilość dodanej wody, tym ryż będzie bardziej delikatny. Tylko nie należy przesadzać, bo się nam rozgotuje i wyjdzie papka :)

Napisz opinię

Ryż do sushi Haruka 1kg 2x500g

Ryż do sushi Haruka 1kg 2x500g

Składniki: ryż do sushi.

Kraj pochodzenia: Włochy.

Ryż marki Haruka to najwyższej jakości ryż krótkoziarnisty do sushi firmy JFC. Firma ta jest również producentem ryżu Nishiki, co już samo w sobie gwarantuje najwyższą jakość tego produktu. Jest to jeden z najlepszych ryżów do sushi, a dzięki hermetycznemu pakowaniu utrzymuje na długo swoją świeżość i wysoką jakość.