Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko

Wyprzedaż! Ryż do sushi Premium 10g Powiększ

Ryż do sushi Premium Tiger 10 kg

Nowy

Składniki: ryż do sushi.

Wyprodukowano w UE.

Więcej szczegółów

60,00 zł

Spend 99,00 zł more and get Free Shipping!

Wybierając ryż do sushi polecamy wybrać ten dedykowany do tego dania. Będziemy mieli pewność, że będzie on odpowiedni i zapobiegniemy kulinarnej wpadki :)

Jak przygotować ryż do sushi?

Szklankę ryżu dokładnie płuczemy w zimnej wodzie do momentu, aż woda będzie czysta.

Przekładamy do garnka o grubym dnie ryż, zalewamy 1 i 1/3 szklanki wody. Przykrywamy, zagotowujemy. Od momentu zagotowania zmniejszamy ogień i (dalej pod przykryciem) gotujemy często mieszając 15 minut. Wyłączamy ogień i zostawiamy ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut. Po tym czasie dodajemy zaprawę do ryżu (50ml octu ryżowego podgrzewamy z łyżeczką cukru i odrobiną soli aż cukier i sól się rozpuszczą, absolutnie go nie zagotowujemy).

Pamiętajmy o tym, aby wystudzić ryż przed robieniem sushi. Glony pod wpływem ciepłego ryżu zwiną się i nie damy rady zawinąć rolek.

Oceń 
2016-08-01

Nie tylko do sushi

Bardzo fajnie się klei i łatwo go przyrządzić, ale równie dobrze sprawdza się w zwykłych potrawach, jest naprawdę pyszny ;)

Napisz swoją opinię! !

Napisz opinię

Sos ostrygowy HEALTHY BOY 300ml - Tajlandia

Wyprodukowano w Tajlandii.

Składniki: woda, cukier, sól, syrop fruktozowy, zmodyfikowana skrobia, kukurydziana, kwas E330,

wzmacniacz smaku: E621, ekstrakt rybny, ekstrakt z ostryg 0,1%, barwnik E150c, aromat, stabilizator: E415,

środek konserwujący: E211.