- Wyprzedaż!
Ryż do sushi Premium
Opakowanie 1kg
Wyprodukowano w UE.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1480kj/349kcal,
tłuszcze 1,1g (w tym nasycone 0,2g),
węglowodany 78g (w tym cukry 0,1g),
białko 6g, sól 0g.
Wybierając ryż do sushi polecamy wybrać ten dedykowany do tego dania.
Będziemy mieli pewność, że będzie on odpowiedni i zapobiegniemy kulinarnej wpadce :)
Jak przygotować ryż do sushi?
Szklankę ryżu dokładnie płuczemy w zimnej wodzie do momentu, aż woda będzie czysta.
Przekładamy do garnka o grubym dnie ryż, zalewamy 1 i 1/3 szklanki wody. Przykrywamy, zagotowujemy. Od momentu zagotowania zmniejszamy ogień i (dalej pod przykryciem) gotujemy często mieszając 15 minut. Wyłączamy ogień i zostawiamy ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut. Po tym czasie dodajemy zaprawę do ryżu (50ml octu ryżowego podgrzewamy z łyżeczką cukru i odrobiną soli aż cukier i sól się rozpuszczą, nie zagotowujemy).
Ryż studzimy całkowicie, nie może być ciepły!!!
- Termin przydatności
- 2024-09-30
- Cena produktu za 100 gram
- 1,99 zł