SekiRyu nóż do sushi 210mm

SekiRyu nóż do sushi 210mm

Na stanie
95,00 zł
brutto Dostawa w ciągu 1-3 dni.

Nóż do sushi, sashimi

Opakowanie 1 sztuka

Dane techniczne

  • Wyprodukowano w Japonii.
  • Długość ostrza: 21 cm
  • Długość noża: 33 cm

Warto wiedzieć

  • nie można myć w zmywarce!
  • bardzo ostra krawędź z cienką krawędzią tnącą
  • nie ciąć na desce wykonanej ze szkła lub metalu!
  • ostrzyć wyłącznie na kamieniach do ostrzenia!

Nóż DO SUSHI SASHIMI firmy SekiRyu jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie i wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia i plastrowania. Nóż Sashimi jest wykorzystywany głównie  do przygotowania sushi i sashimi.

Często spotykamy się z takim podejściem: "przecież sushi pokroję sobie zwykłym nożem..."  To podejście diametralnie zmienia się gdy, taka osoba raz użyje noża specjalnie zaprojektowanego do krojenia sushi.

Najważniejszą cechą takich noży jest wyjątkowa ostrość i jednostronne ostrze.

Dzięki doskonałej ostrości noża nasze kawałki sushi wyglądają idealnie (nie są poszarpane, porozwalane itp...), a jednostronnie wyprofilowane ostrze podczas krojenia odsuwa cięty kawałek, co zapobiega jego sklejaniu.

Reasumując, pokrojone sushi wygląda idealnie :)

Tojiro DP 3 warstwowy HQ nóż do sushi / filetowania 240mm
Available
Tojiro DP 3 HQ

Tojiro DP 3 warstwowy HQ nóż do sushi /...

475,00 zł
Japoński nóż do sushi i filetowania Opakowanie 1 sztuka Wysokiej jakości nóż firmy Tojiro (DP - 3 warstwowa stal). Rdzeń ostrza noża Tojiro wykonany jest z bardzo twardej stali VG-10, a dwie warstwy zewnętrzne są wykonane z 13% stopu chromu, stali nierdzewnej. Zastosowanie: nóż do sushi i filetowania.
Brak komentaszy

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produk dodany do porównania

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane
w pamięci urządzenia.