Sos sojowy do sushi Yamasa
Pojemność 1000ml
Wyprodukowano w Japonii.
Składniki: woda, nasiona soi (15%), pszenica, sól , alkohol.
Bez dodatku konserwantów. Naturalnie warzony.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 358kj/85kcal,
tłuszcze 0g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 7,6g (w tym cukry 2g),
białko 9,0g, sól 16,5g.
Yamasa jest marką oryginalnych japońskich sosów sojowych o ponad 360-letniej tradycji. Łączy w sobie innowacyjne rozwiązania z tą samą od lat, tradycyjną techniką warzenia sosów. Produkty wytwarzane bez konserwantów czy sztucznych barwników. Sos sojowy powstaje w japońskiej miejscowości Choshi. Sos sojowy Yamasa charakteryzuje się przejrzystą brązową barwą i wybornym smakiem. Sos sojowy stanowi podstawę kuchni japońskiej i chińskiej.
- Termin przydatności
- 2024-04-05
- Cena produktu za 100 ml
- 3,00 zł