Strona wykorzystuje pliki cookies - korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu dostosowania się do Twoich preferencji oraz w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania strony www. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko |
Nowy
Wyprodukowano w Tajlandii.
Skład: cukier, woda, cukier brązowy, syrop glukozowy, sos sojowy (woda, soja 25%, mąka, sól)
Sos sojowy jest sosem wytwarzanym z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soi. Jest podstawową przyprawą w kuchni azjatyckiej, kojarzoną w Europie głównie z sushi.
Podstawowymi rodzajami sosów chińskich są:
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 521kj/122kcal,
tłuszcze <0g (w tym nasycone 0g),
węglowodany 29g (w tym cukry 19g),
białko 1,5g,
sól 13,9.