TYKWA MARYNOWANA
OPAKOWANIE 100g
Kraj pochodzenia: Chiny.
Inne nazwy: tykwa, dynia.
Składniki: paski ciętej tykwy, cukier, sos sojowy (woda, odtłuszczone nasiona soi, pszenica, sól), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana, barwnik: karmel E150d.
Alergeny: soja, pszenica.
Uwaga! w zależności od aktualnej dostawy, produkt może być innej firmy niż ten na zdjęciu.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 554kj/130kcal,
tłuszcze 0g, w tym nasycone 0g, węglowodany 30g, w tym cukry: 23g
białko 2,6g, sól 3,7g.
Kanpyo (tykwa, dynia) - marynowane na słodko paski tykwy. Stosowane w kuchni japońskiej między innymi jako dodatek do sushi. Jest nieocenionym źródłem błonnika.
Przechowywanie:
Jeżeli nie zużyjemy całego opakowania po otwarciu w krótkim czasie, najlepiej zamrozić tykwę.
W tym celu należy podzielić tykwę na odpowiadające nam porcje, popakować w woreczki foliowe (z jak najmniejszą ilością powietrza) i zamrozić.
Teraz tylko pozostaje odpowiednio wcześnie wyciągnąć taką tykwę z zamrażarki i gotowe :)
Tykwa po rozmrożeniu praktycznie smakuje tak samo jak przed jej zamrożeniem.
- Termin przydatności
- 2024-01-30
- Cena produktu za 100 gram
- 6,90 zł