Zupka ramen Kimchi, ostra!
Opakowanie 135g
Wyprodukowano w Korei.
Składniki:
Makaron (90,4%): Mąka pszenna, rafinowany olej palmowy, modyfikowana skrobia z tapioki, rafinowana sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulatory kwasowości: węglan potasu (E501(i)), węglan sodu (E500(i)), di-fosforan sodu (E339(ii)), kwasek cytrynowy (E330), zagęstnik: guma guar (E412), olej aromatyzowany zieloną herbatą (naturalny, identyczny)
Zupa (9,6%): sproszkowane kimchi (kapusta napa, sól, ostra papryka chili w proszku, czosnek, imbir), sól, wzmacniacze smaku: glutaminian sodu (E621), rybonukleotydy disodowe (E635); sos sojowy w proszku, cukier biały, mieszana ostra przyprawa (chili, czosnek, cebula), drożdże w proszku, suszona kapusta bok choy, czerwona papryka w proszku, regulator kwasowości: kwas dl-jabłkowy (E296), płatki suszonego kimchi (kapusta napa, sól, czerwona papryka w proszku, czosnek, imbir), suszony szczypiorek, czarny pieprz w proszku, olej z nasion czerwonej papryki, słodka papryka, aromat czosnkowy identyczny z naturalnym, karmel w proszku
Alergeny: mąka pszenna, gluten, soja. Może też zawierać śladowe ilości: selera, mleka, gorczycy, orzechów, sezamu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Sposób przygotowania:
- Nalej do garnka 600 ml wody i doprowadź do wrzenia. Do gotującej się wody wrzuć makaron i suszone płatki kimchi. Gotuj przez 5 minut.
- Odlej ok. 5 łyżek wody z makaronu do oddzielnego naczynia. Odcedź makaron. Dodaj pozostałą wodę oraz zawartość saszetki z sosem. Makaron podsmaż przez chwilę metodą stir-fry.
- Przełóż do dużej miski, jeszcze raz porządnie wymieszaj i gotowe!
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1813kj/433kcal,
tłuszcze 15,8g (w tym nasycone 7,5g),
węglowodany 62,5g (w tym cukry 2,5g),
białko 10g, sól 4,5g, błonnik 3,3g.
- Termin przydatności
- 2023-06-15
- Cena produktu za 100 gram
- 5,85 zł