Zupka ramen Chacharoni
Opakowanie 140g
Wyprodukowano w Korei.
Składniki:
Makaron (73,7%): mąka pszenna, modyfikowana skrobia z tapioki, rafinowany olej palmowy, gluten pszeniczny, sól rafinowana, emulgator: lecytyna sojowa, olej sojowy, regulatory kwasowości: węglan potasu, węglan sodu, fosforan sodu, kwas cytrynowy; zagęstnik: guma guar, czysta woda, olej z zielonej herbaty.
Zupa/sos (24,0%): pasta z czarnej fasoli, woda, cebula, substancje słodzące: cukier biały, syrop kukurydziany, olej sojowy, barwnik: karmel, sztuczny aromat wołowy w proszku, cebula w proszku, teksturowane białko sojowe w proszku, oliwa z oliwek extra virgin, wzmacniacz smaku: rybonukleotydy disodowe; modyfikowana skrobia ziemniaczana, regulatory kwasowości: węglan potasu, węglan sodu, fosforan sodu, pirofosforan sodu
Posypka (2,3%): teksturowane białko sojowe, suszona cebula w płatkach, suszona kapusta w płatkach, suszony mrożony zielony groszek
Alergeny: mąka z pszenicy, gluten z pszenicy, soja. Może także zawierać śladowe ilości:
selera, jajek, ryb, mleka, gorczycy, orzechów i sezamu.
Sposób przygotowania:
1) W małym garnku lub rondelku zagotuj 500 ml wody. Do wrzątku dodaj makaron i zawartość saszetki z suszonymi warzywami. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut i 30 sekund.
2) Po tym czasie odlej wodę z makaronu, pozostawiając ok. 8 łyżeczek wody. Dodaj do makaronu zawartość paczuszki z płynnym sosem. Wymieszaj i podsmaż wszystko przez 1 minutę i 30 sekund.
3) Kiedy sos się zredukuje do ok. 2 łyżek stołowych i dokładnie wymiesza się z makaronem, danie jest gotowe. Smacznego.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1614kj/386kcal,
tłuszcze 12,1g (w tym nasycone 5,7g),
węglowodany 57,1g (w tym cukry 5g),
białko 12,1g, sól 2,1g, błonnik 3,6g.
- Termin przydatności
- 2023-06-15
- Cena produktu za 100 gram
- 5,64 zł